Yılın annesi Çakır`a Sürpriz” Ziyaret

Yılın annesi Çakır`a   Sürpriz” Ziyaret

Edremit'te "Yılın Annesi Emine Çakır" seçildi





Edremit Türk Kızılay Derneği Şube Başkanlığı, Edremit Kızılay Kadın Kolları Başkanlığı ile Kızılay Gençlik Kolları ile birlikte engelli annesi Emine Çakır'ı ‘Yılın Annesi' seçti.

Edremit Türk Kızılay Derneği Edremit Şube Başkanlığına bağlı Kızılay Kadın Kolları Başkanlığı ile Kızılay Gençlik Kolları ile birlikte seçtikleri engelli annesi, `Edremit`in Sevgi Yuvası` diye adlandırdıkları Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emine Çakır'ı Edremit ilçesinde 2012'de ‘Yılın Annesi' olarak seçti.

Türk Kızılay Derneği Edremit Şube Başkanı Necati Uytun'un katılamadığı, Edremit Kızılay Kadın Kolları Başkanı Elif Deniz Isparta ile Kızılay Gençlik Kolları üyelerinin katıldığı ziyaret nedeniyle uğradıkları Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emine Çakır'a bir engelli annesi ve engelliler için yaptıkları çalışmalar nedeni ile Edremit ilçesinde 2012'de ‘Yılın Annesi' seçtiklerinin açıklaması kısa süren bir şaşkınlık sonrası yerini sevince bıraktı.

ZİYARETTE 2012'DE YILIN ANNESİ” ÖDÜLÜ GELDİ

Türk Kızılay Derneği Edremit Şube Başkanlığı, Edremit Kızılay Kadın Kolları Başkanlığı ile Kızılay Gençlik Kolları nezaket ziyareti randevusu alıp Edremit ilçesinde2012'de ‘Yılın Annesi' seçilen `Edremit`in Sevgi Yuvası`nın Müdürü Emine Çakır'a Başkanı Elif Deniz Isparta tarafından sürpriz yapılarak şaşkınlık içerisinde iken ‘Yılın Annesi' ödülünü aldığını açıkladı. Emine Çakır'a ödülü duygu dolu bir ortamda verildi.


"Sizler tarafından 2012'de Edremit'te ‘Yılın Annesi' seçilmek çok gurur verici. Onur duydum. Şu anda hayatımdaki en güzel, en anlamlı anlardan birini yaşıyorum. Karşılıksız sevgiyi tarif et deseler, tek kelimeyle Anne” derim. Çünkü onlar evlatlarını kalpten, yürekten, karşılıksız ve koşulsuz severler” diyen Edremit ilçesinde Kızılay tarafından 2012'de Yılın Annesi seçilen Emine Çakır, Bu bana yaşamımda yapılan en büyük sürpriz oldu. Bu ödülü tüm anneler adına kabul ediyorum. Sağlıklı anneler gibi her anne çok özel ve güzel ama engelli anneler adına da 2012'de Yılın Annesi” ödülünü alıyorum ve teşekkür ediyorum” dedi.



Edremit 2012'de Yılın Annesi seçilen Çakır, Sizin şahsınızda tüm annelerin, annelerimizin, anne olmayan ancak aynı duyguları yaşayan tüm Türk kadınlarının Anneler Günü`nü kutluyorum” diyerek tüm annelerin anneler gününü kutladı.


2012 YILININ ANNESİ ÇAKIR, BİR ENGELLİ ANNESİ

`Edremit`in Sevgi Yuvası` olarak 2006 yılından bu güne engelli eğitimi vermeye başlayan Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Emine Çakır'ın da 26 yaşında doğuştan engelli oğlu olup bu sene ortaokulu dışarıdan bitirdi. Engelli Hasan Çakır bu sene Lise tahsili yanı sıra şimdide İngilizcesini de ilerletme uğraşı veriyor. Ayak parmaklarını kullanarak bilgisayar kullanıp, web sitesi yapmak yanı sıra kendisine ait bir sitesi bulunmaktadır.


Edremit ilçesinde 2003 yılında kurulan Edremit Körfezi Bedensel Engelliler Eğitim ve Rehabilitasyon Derneğinin 2006 yılında kurulan eğitim yuvası `Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi`nde yüzlerce öğrencinin eğitim gördü ve bu sezonda 3 ile 46 yaş arası 125 engelli öğrenci eğitime devam ediyor.



"Beş yıl önce çıkan özürlüler yasasını, engelliler için bir milat kabul ediyoruz. Bu nedenle `Bir şeylerin değişeceğine dair` bizim için bir umut olmuştu. Bizim umutlarımız yanı sıra bedensel ve zihinsel engelliler içinde bir umut oldu” diyen Emine Çakır, Tüm engelliler için bilgisayar kursu açıldığını, her sene sonunda öğrenci, öğretmen, veli ve dernek üyeleri arasında kaynaşmayı sağlayan Karne Günü” düzenleyip engelli öğrencilerin yaşamlarında ilk kez karne almanın sevincini yaşattıklarını söyledi.


2012'DE YILIN ANNESİ” ÖDÜL TÖRENİ

2012'de Edremit'te ‘Yılın Annesi' seçilen Emine Çakır'a verilen ödül törenine Türk Kızılay Derneği Edremit Şube Başkanı Necati Uytun'un katılamadı.  Edremit Kızılay Kadın Kolları Başkanı Elif Deniz Isparta'nın verdiği ödül törenine Edremit Kızılay Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Kızılay Gençlik Kolları üyelerinden Hülya Yağcı, Meryem Eryılmaz, Şerife geçer, Çiğdem Toksöz, Gülten Kocakuşakoğlu, Sema Kılıç, Muhterem Güven ve Gamze Koruyan yanı sıra Özel Ege Yüksel Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri katıldı.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı